Dolar 41,2650
Euro 48,4256
Altın 4.792,24
BİST 10.511,26
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Manisa 32°C
Yağmurlu
Manisa
32°C
Yağmurlu
Paz 31°C
Pts 31°C
Sal 32°C
Çar 32°C

3. Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı

Antalya’dan dünyaya açılan lezzetler bu şenlikte Antalya’nın güçlü mutfak kültürünü tanıtmak, yöresel lezzetlerini ve coğrafik işaretli eserlerini geniş kitlelere duyurmak maksadıyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Memleketler arası FoodFest Antalya Gastronomi Şenliği başladı.

3. Uluslararası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali başladı
REKLAM ALANI
7 Eylül 2024 05:24
30

Antalya’nın varlıklı mutfak kültürünü tanıtmak, yöresel lezzetlerini ve coğrafik işaretli eserlerini geniş kitlelere duyurmak gayesiyle Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3. Milletlerarası FoodFest Antalya Gastronomi Şenliği başladı.

 

ARA REKLAM ALANI

“Antalya’dan Dünya’ya” mottosuyla Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3.sü gerçekleştirilen Memleketler arası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nin açılışı Karaalioğlu Parkı’nda Antalyalıların ağır ilgisiyle gerçekleştirildi. Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenen açılış merasimine Antalya Valisi Hulusi Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Osman Sert, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cansel Tuncer, Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Kaş Belediye Başkanı Erol Demirhan, Antalya Ticaret Borsası Lideri Ali Çandır, Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Lideri Adlıhan Dere, ANSİAD Başkanı Ercan Özbek ve çok sayıda davetli katıldı. 

GASTRONOMİNİN BAŞŞEHRİ OLMALIYIZ 

Gastronomi Festivali’nin açılış konuşmasını gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Osman Sert, tarımın başşehri Antalya’nın örtü altı tarımda ülke üretiminin yarısını karşıladığına dikkat çekerek, “Antalya’mız mahallî mahsulleri, eşsiz lezzetleri, varlıklı gastronomisi ve tescil edilmiş 18 coğrafik işaretli eserleri ile turizm, tarım ve ekonomimiz için büyük bir bedel yaratmaktadır. Antalya’mızın her zeytin kolu, her narenciye ağacı, her coğrafik işaretli eseri, milletimizin gücünü ve medeniyetimizin esaslı yapısını simgeler. Bu nedenle, Antalya’nın mutfağını desteklemek, yalnızca bu kenti değil, tüm ülkemizi güçlendirmektir. Antalya yalnızca Türkiye’nin değil, dünyanın gastronomi başşehri olmaya aday olan kadim bir şehirdir” dedi.

TÜRKİYE’NİN KONUK ODASI ANTALYA 

Antalya Valisi Hulusi Şahin ise Türk kültüründe konuğun çok değerli bir yeri olduğunu belirterek, şöyle konuştu: “Bizler en hoş odamızı konuklarımıza ayıran bir milletiz. Türkiye’nin konuk odası Antalya’dır. Dünyanın en güçlü mutfaklarından biri Türk mutfağıdır. Türkiye’nin konuk odasında Türkiye’nin sofrasını Antalya’da kuruyoruz. Antalya’da Halil İbrahim sofrası kuruyoruz. Türkiye’yi dünyaya Antalya tanıyor. Bu şenlik elzem olan bir şenliktir. Büyükşehir Belediye Liderimiz Muhittin Böcek’e bu türlü bir gastronomi şenliğini gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum. Muhittin Başkan’ı kutluyorum. Gastronomi turizm değerli bir ögesidir. Bu şenlik umarım çok uzun yıllar sürer” diye konuştu. 

AÇILIŞ TROPİKAL MEYVELERLE

Konuşmalarından sonra ise protokol üyelerinin avokado, ejder meyvesi, longan, muz, lime limon, yıldız meyvesi, pasiflora çarkıfelek, ananas, guava, mango ve papaya meyvelerinden oluşan tropikal meyveler sepetlerini açmasıyla 3. Memleketler arası Foodfest Antalya Gastronomi Şenliği başladı. Akabinde Antalya Valisi Hulusi Şahin, Büyükşehir Belediyesi Lider Vekili Osman Sert ve protokol üyeleri alanda kurulan ve lokal lezzetlerin sunulduğu stantları ziyaret ederek, esnafa iyi işler diledi ve vatandaşlarla sohbet etti. 

PANEL VE SÖYLEŞİLER

Festivalin birinci gününde düzenlenen “Global ve Mahallî Pazarlarda Antalya Gastronomisi ve Turizm Tanıtımı İçin Sürdürülebilir Politikalar” panele gerçekleştirildi. Gastronomi şenliğinin birinci gününde beslenme uzmanı Dilara Koçak, söyleşi de Antalyalılarda buluştu. 3. Milletlerarası Foodfest Antalya Gastronomi Festivali’nde açılan stantlarda Antalya mutfağı vatandaşlara tanıtıldı. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

REKLAM ALANI
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.